In continuare va voi prezenta cateva din tehnici seo care sunt de mare importanta in optimizarea unui site.
Titlu unic
Acesta se regaseste intre taguri si la fiecarei pagini si este considerat a fi factorul cu cea mai mare relevanta pentru motoarele de cautare. Pentru o indexare cat mai buna, in titlu trebuie sa se regaseasca cuvintele cheie pe care se pune accent in pagina respectiva si fiecare pagina trebuie sa aiba titlu unic, nu puneti acelasi titlu la toate paginile.
Descriere – este situata in interiorul tagurilor si descrierea tag-ul reprezinta al doilea nivel afisat de motoarele de cautare (dupa titlu). Din descrierea paginii in cauza nu trebuie sa lipseasca cuvintele cheie alese in prealabil si in general ar fi recomanda ca descrierea sa fie in jur de 170-200 de caractere. La fel ca si la titlu fiecare pagina trebuie sa aiba descriere unica.
Cuvinte cheii (keyword)
Tot mai multi specialisti in optimizare web sustin ca importanta pe care motoarele de cautare o acorda in prezent keywords-urilor este aproape nula datorita tehnicilor abuzive si irelevante folosite in trecut de catre unii webmasteri rau-intentionati. Eu consider ca folosirea keywords-urilor, intr-un mod corect si conform cu continutul fiecarei pagini, constituie un avantaj fata de ceilalti competitori. Indicat e sa nu faceti abuz de cuvinte cheie, recomandat ar fi maxim 15 cuvinte si in fiecare pagina sa fie cuvinte diferite.
Afla ce cuvinte cheie (keywords) se potrivesc cu profilul site-ului tau si compara-le cu termenii cautati online. Astfel, daca site-ul tau ofera spre vanzare adidasi, cuvintele cheie ar trebui sa fie ‘adidasi nike’. Daca insa descoperi ca cea mai cautata expresie este ‘adidasi sport nike’, nu ezita sa adaugi si restul caracteristicilor in keywords (ex: ‘adidasi sport nike’).
Numele fiecarei pagini nou create trebuie sa contina cuvintele cheie reprezentative pentru aceasta, despartite printr-o liniuta (-). Pe cat se poate, trebuie incercata inglobarea a nu mai mult de 3 cuvinte cheie in numele paginii (ex: ‘creare-site-web.html’).
Trebuie tinut cont de numele fiecarui sub-folder creat in cadrul site-ului pentru ca si motoarele de cautare o fac. Iata cum ar trebui sa arate un link creat astfel: ‘http://inscrieredirectoare.com/lista-directoare-web’
Asigura-te ca site-urile care te recomanda folosesc cuvintele cheie alese de tine in link-ul aferent, si nu simpla adresa a site-ului tau (in loc de ‘http://www.inscrieredirectoare.com’ foloseste ‘inscriere in directoare web’).
Sper ca aceste mici tehnici seo sa va fie de ajutor.