Eticheta Title informeaza atat utilizatorii cat si motoarele de cautare cu privire la subiectul unei anumite pagini web. Este un camp esential in optimizarea unui site web fiind unul din cei mai importanti parametrii luati in considerare de algoritmul motoarelor de cautare, si in special de catre Google.
Localizare
Titlul paginii este plasat in eticheta < head > a documentului HTML. In momentul in care documentul se afiseaza in pagina de rezultate a motoarelor de cautare, continutul tag-ului < title > va aparea, in mod obisnuit, in primul rand al rezultatului. Este vorba despre textul de culoare albastra, subliniat si pe care dati clic pentru a accesa pagina corespunzatoare rezultatului afisat. Odata ajunsi pe pagina, titlul se va afisa in partea superioara a browser-ului.
Va prezentam cateva reguli de care trebuie sa tineti cont in momentul redactarii etichetelor < title > aferente paginilor site-ului dvs :
Titlul trebuie sa fie descriptiv
Titlurile paginilor unui site web trebuie sa descrie exact subiectul respectivelor pagini si pot include, de asemenea, numele site-ului si al firmei. Inserati in titlurile paginilor cuvinte cheie strategice care descriu cel mai bine activitatea site-ului dvs si bineinteles continutul paginii.
Evitati expresii banale de genul : “Bine ati venit !”,”Homepage” sau mai rau “Bine ati venit pe site-ul meu !”, “Welcome”, “Pagina de start”, “Contact” etc. Toate aceste formule sunt de evitat deoarece nu sunt suficient de descriptive si prin definitie nu cuprind cuvinte cheie strategice, cuvinte pe care ulterior doriti ca site-ul dvs sa se pozitioneze.
Atentie : Nu trebuie sa repetati de prea multe ori un cuvant in interiorul titlului. Repetarea abuziva a unui cuvant cheie in tag-ul < title > poate fi interpretata de catre motoarele de cautare drept o tehnica de spam. Prin urmare, va sfatuim sa evitati folosirea unui cuvant mai mult de doua ori.
Titlul trebuie sa fie unic
Creati tag-uri Title unice pentru fiecare pagina. Ideal ar fi ca fiecare pagina sa contina o eticheta Title unica, fapt care ajuta motorul de cautare Google sa stie modul în care pagina difera de celelalte pagini de pe site.
Evitati utilizarea unei singure etichete title in toate paginile site-ului sau intr-un grup mare de pagini.
Titlul trebuie sa fie scurt
Utilizati titluri scurte, dar descriptive. Pentru a fi pertinent, un titlu nu trebuie sa depaseasca limita 60-80 caractere maxim. Daca titlul este prea lung, Google va afisa in rezultatul cautarii numai o parte a acestuia.
Evitati utilizarea unor titluri extrem de lungi, care nu sunt utile pentru utilizatori si incarcarea etichetelor title cu cuvinte cheie inutile
Este de asemenea important sa faceti un compromis intre :
• lizibilitate – un titlu care vrea sa comunice un mesaj si
• optimizare – inserarea unui numar maxim de cuvinte cheie pertinente si descriptive.
O insiruire de cuvinte cheie, separate prin virgula poate fi considerata eficienta in termeni de optimizare dar in schimb este putin atragatoare si nu va incita utilizatorul sa acceseze pagina.
Plural sau singular ?
Majoritatea motoarelor de cautare interpreteaza diferit cuvantul la singular de cel la plural. O sa revenim la acest subiect in momentul in care vom vorbi de textul vizibil pe pagina. Dupa cum observati, alegerea cuvintelor cheie este un aspect primordial in orice campanie de promovare organica a unui site.
Minuscula sau majuscula ?
In ceea ce priveste forma literelor (minuscula sau majuscula), acest criteriu nu este luat in calcul de catre motoarele de cautare. Cuvintele, ca de exemplu, IBM, ibm sau Ibm sunt interpretate in acelasi fel.
Sfaturi tehnice
Cu cat tag-ul < title > va fi plasat mai sus in codul sursa, cu atat titlul va face ca pagina unui site sa fie mai reactiva pe termenii folositi. Ideal, codul sursa al documentului HTML ar trebuie sa arate astfel :
< !DOCTYPE html … >
< html >
< head >
< title >Titlul paginii web< /title >
…
< /head >
Pentru a rezuma :
• Plasati tag-ul < title > cat mai sus in eticheta < head > a documentului HTML
• Alegeti un titlu care comunica in mod eficient subiectul continutului paginii.
• Inserati cuvinte cheie strategice in eticheta title a paginii
• Fiecare titlu trebuie sa fie unic
• Nu depasiti limita maxima de 80 caractere.
• Nu repetati un cuvant cheie de prea multe ori
Sursa : iseomseo
Great post, thanks for sharing. Keep up the fantastic work and keep em coming!
Am facut un test. Chiar daca Google afiseaza numai aprox 60 de caractere, el indexeaza minim 1000: http://seogan.ro/cate-caractere-indexeaza-google-din-title-tag-test
@Gabi
Da gabi dar nu e bine sa faci abuz din cate am observat te ocupi de SEO nu?
Dar din cate am observat pe site-ul tau nu prea arata a SEO asa mult !
Dar nu am zis ca ai specificat ca e ok sa le folosesti eu doar am dat un sfat pentru ca risti sa fii banat pentru spam keywors.
Nu, nu am facut deloc seo pe site-ul meu :). Am si un post care se numeste “ce-ar fi daca nu am face seo”.
Nu am spus ca daca le indexeaza inseamna ca trebuie sa si le folosesti :).